bra ugnsrengöring

Procedurerna som används under en ugnsrengöring

Kan du utföra en korrekt ugnsrengöring? En ugn kan samla smuts från matrester och oljor som lämnats under tillagningsprocessen. Om det inte tas bort kan det orsaka fruktansvärda dofter när ugnen används. I detta fall är ugnsrengöring nödvändig eftersom den håller ugnen säker och effektiv att använda.

Så här går en korrekt ugnsrengöring till

Processen att rengöra en ugn kan vara ansträngande och komplex, men det behöver den inte vara. Professionella städare kan anställas för att utföra uppgiften åt dig och sannolikt göra det till en högre standard än du själv kan utföra. I den här artikeln kommer vi att diskutera procedurerna som yrkesverksamma använder när de rengör en ugn. Innan vi fortsätter med att diskutera stegen bör du dock veta vilka typer av ugnar som erbjuds i butikerna. Egentligen har varje ugnssort sin egen lämpliga rengöringsmetod.

Typer av ugnar

Självrengörande ugnar

Denna kategori består huvudsakligen av högteknologiska och moderna ugnar. Dessa har inställningar som kan förvandla matrester till aska, och har alltså en enkel rengöringsprocess där du inte behöver skrapa långa stunder för att få bort fastsmälta partiklar.

Icke-självrengörande ugnar

Dessa är specialdesignade ugnar som kräver grundlig skrubbning för att avlägsna smutsen. De är komplicerade och behöver mycket uppmärksamhet.

Ugnar med smutsskydd

Denna typ av ugn är modern och överlägsen sina föregångare, och är gjord med ett speciellt invändigt foder för att förhindra inträde och ansamling av smuts. Fodringarna skyddar ugnen och därmed gör den extra säker och sparar dig tid och huvudvärk. Självklart kan dessa kosta lite mer men det kan det ju vara värt.

Icke-självrengörande ugnar är de vanligaste ugnarna. De är kostnadseffektiva och kan köpas och användas av vem som helst. Men de saknar alltså ett system för att hantera smuts på ett bra sätt, detta gör det nödvändigt att städa dem ordentligt regelbundet vilket kan ta mycket av din tid. Om du inte har tid att hantera städningen kan du säkert boka professionella städare.

Ugnsrengöringsprocedurer

I det första steget tar städaren bort och blötlägger ugnsgallren i vatten och kombinerar detta med lämpliga rengöringsmedel. Detta gör dessa lättare att skrubba och utrota smuts från. Professionella städare använder tvättmedel som dödar bakterier och håller ugnsgaller säkra. De använder gröna rengöringsmedel för att hjälpa till att avlägsna besvärande smuts.

Sedan kommer städarna att spraya inuti ugnen. Icke desto mindre måste städarna vara försiktiga och undvika att bespruta värmedelarna eller fläktarna. När de professionella ugnsstädarna anländer kan de avgöra vilken typ av rengöringsteknik som ska användas för ugnen.

Efter att ha sprayat inuti ugnen låter städaren rengöringsmedlet verka i ugnen i 15 minuter. Sedan kommer de att skrubba och skrapa de inre delarna av ugnen och därefter ta bort allt smuts. Så snart dessa städare har tagit bort all smuts, sköljer de ugnen innan gallren sätts tillbaka. Kom ihåg att du alltid bör hyra in en professionell städtjänst för ugnsrengöring om du vill få bästa resultat. Kontakta en bra städfirma i Stockholm för mer information och priser.